Tovább a Startlapra Startapp mobilon

kiskukori kérdezte 2 éve

Kinek jár az emelt családi pótlék?

Címkék: család gyerek gyereknevelés családi pótlék


További válaszok (5)

1 kiki70 mondta 2 éve
http://www.gyerekesely.hu/component/option,com_docman/task,d..

http://www.koraszulott.com/tamogatasok.html

Az 5/2003. E.M. rendelet tartalmazza pontosan azokat a betegségeket és állapotokat ami alapján emelt összegű családi pótlék jár. A magasabb összegű családi pótlék alapján jár közgyógy igazolvány. Az utazással, illetve annak költség térítésével kapcsolatos tudnivalók megtalálhatók a második link alatt szereplő korababás honlapon.
2 szbarbara mondta 2 éve
Magasabb összegű családi pótlékban részesülő gyermek + 1 fő kísérő valamint súlyosan fogyatékos személy 90 %-os menetjegy magasabb családi pótlék igazolásával Hatósági bizonyítvány
3 zizilany mondta 2 éve
A tartósan beteg, illetőleg súlyosan fogyatékos gyermek után magasabb összegű családi pótlékot folyósítanak a betegség fennállásáig, illetőleg a gyermek 18 . életévének betöltéséig.

A 18 évesnél idősebb személy abban az esetben jogosult a magasabb összegű családi pótlékra, ha 18 éves koráig magasabb összegű családi pótlékot folyósítottak utána, és egészségkárosodásának mértéke eléri az 50%-t.
4 Esztimama mondta 2 éve
Tudtommal koraszülötteknek is jár bizonyos esetben:

Koraszülöttek esetében leggyakrabban az alábbi három esetben jár az emelt családi pótlék:1. 1500 gramm születési súly alatt 3 éves korig különös betegség nélkül.
2. A központi vagy perifériás idegrendszer perinatálisan, illetve újszülöttkorban elszenvedett súlyos, maradványtünetekkel gyógyult károsodásai.
3. Bronchopulmonális dysplasia.

A MÁK honlapján leírtak szerint:

"A tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek után járó magasabb összegű családi pótlék annak a hónapnak a végéig - de legfeljebb a gyermek tizennyolcadik életévének betöltéséig - jár, ameddig a betegség, súlyos fogyatékosság fennállását a külön jogszabályban előírtak szerint igazolták.

Tartósan beteg, súlyosan fogyatékos gyermek esetén a magasabb összegű családi pótlék igényléséhez csatolni kell a külön jogszabály (5/2003. (II. 19.) ESzCsM rendelet) szerinti igazolást is (Az igazolást a gyermekklinika, gyermek szakkórház, kórházi gyermekosztály, szakambulancia, szakrendelő vagy szakgondozó intézmény szakorvosa állítja ki.). A magasabb összegű családi pótlékban részesülőnek - illetve annak, aki után a magasabb összegű családi pótlék megállapításra került - a folyósító szerv a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV.25.) kormányrendelet szerinti utazási kedvezmény igénybevétele céljából a családi pótlékot megállapító határozat alapján hatósági bizonyítványt ad ki. Amennyiben Ön már részesül magasabb összegű családi pótlékban, az utazási kedvezményre jogosító hatósági bizonyítvány kiadását kérelmeznie kell a folyósító szervnél."

A tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermekre tekintettel vagy személy részére járó magasabb összegű családi pótlék annak a hónapnak a végéig jár, ameddig a betegség, súlyos fogyatékosság fennállását - a külön jogszabályban előírtak szerint - igazolták.

(A SOTE II-es esetében ott a kórházban töltötték ki, de a szülőnek kellett a formanyomtatványért elmennie a Magyar Államkincstár budapesti kirendeltségének ügyfélszolgálati irodájába (Lőportár u. 3.), 3 példányban van rá szükség. A legtöbb kórházban tudnak segíteni ezügyben!)


Telefonszámok: 350-2523; 350-2481
Emailcím: info@allamkincstar.gov.hu
5 Vendég-1538406 9 hónapja
Keresem a csaladi potlek csalas bejelento hivatal nevet cimet mert bejelentest szeretnek tenni.

Válaszolj a kérdésre

Kép és videó csatolása